woensdag 11 februari 2009

Unieke SMS pilot op Mambo Beach

Aankomende zaterdag, valentijnsdag, vind er op Mambo Beach een unieke pilot plaats met een SMS systeem. Bezoekers kunnen zaterdagavond door het sturen van een SMS een valentijnsmatch uitvoeren via hun profiel bij het Nederlandse social network Hyves. Iedere 100% match maakt kans op een ticket naar Bonaire.

Bezoekers SMS-en hun eigen Hyves gebruikersnaam samen met die van hun valentijn naar 6262. Vervolgens verschijnen de foto's van beide profielen op een groot scherm op het podium van Mambo en vind er via een algoritme een matching plaats. Het resultaat van deze matching wordt als een percentage bij de foto's op het scherm weergegeven.

Het systeem is ontwikkeld door Bas van Dorst en KrabbelWall.nl. Er wordt gebruik gemaakt van een SMS gateway welke gekoppeld is aan de veel besproken open social API van Hyves.

Deze pilot is uniek in de wereld en wordt voor het eerst op Curacao toegepast. Bij gebleken succes zal het systeem in een andere vorm vaker worden toegepast bij Mambo Beach. Te denken valt aan een SMS wall waar gebruikers via SMS boodschappen op kunnen plaatsen.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Dat is nog eens creatief gebruik maken van het internet en social media. Heel gaaf.
Succes!!

Anoniem zei

Succes Bas, ik heb al een voorproefje mogen bekijken en ben echt onder de indruk!

Dit wordt vast een grote Hit!

Succes zaterdag!