woensdag 4 februari 2009

Succesvolle eerste bijeenkomst Curacao ICT netwerk

Op 4 februari j.l. was de eerste bijeenkomst van het Curacao ICT netwerk. Het netwerk bestaat uit een groep enthousiaste ICT en internet professionals, werkzaam op Curacao.

Na een welkomstwoord en inleiding van initiatiefnemer Tom Bielsma was het de beurt aan Ace Suares om op humoristische en enthousiaste wijze de mogelijkheden en stand van zaken van open source te presenteren. Na een inhoudelijke discussie over de toepassingen van open source op o.a. Curacao werd het formele deel van de bijeenkomst afgesloten.

Daarna vond er een netwerk borrel plaats waar onder het genot van een hapje en drankje verder kennis werd gemaakt en ideeen werden uitgewisseld. De locatie en borrel waren belangenloos beschikbaar gesteld door Jacques Heide. Deze eerste bijeenkomst werd door alle deelnemers als zeer zinvol en positief ervaren.

Het netwerk zal een aantal keer per jaar bij elkaar komen om van gedachten te wisselen over de ICT en internet ontwikkelingen op Curacao. Een vervolg op deze eerste bijeenkomst wordt binnen 2 à 3 maanden verwacht.

Het Curacao ICT netwerk is ontstaan op LinkedIn en heeft als doelstelling ICT en internet professionals op Curacao een platform te bieden om kennis uit te wisselen en contacten te leggen. Op de website van het netwerk is meer informatie te vinden en zal een uitgebreider verslag van deze eerste bijeenkomst worden gepubliceerd.

Geen opmerkingen: