zondag 9 november 2008

Minimum tarieven voor internet groothandel

De regering werkt momenteel aan minimum tarieven voor de groothandel op telecomgebied. Dit ter voorkoming van oneerlijke concurrentie op het gebied van internet en telecom prijzen.

Het voorstel dient vooral ter geruststelling richting telecombedrijf UTS welke zich zorgen maakt over de komst van internationaal kabelbedrijf Columbus naar Curacao. Het moederbedrijf Columbus Networks is namelijk voor 94 procent eigenaar van ARCOS (Americas Region Optical Ring System), het optische vezelkabel netwerk dat het Caribisch gebied en midden Amerika met de Verenigde Staten verbind. Dit netwerk kan snelheden behalen van 1Tbps en wordt tevens beheerd door Columbus Networks.

Hierdoor is UTS bang dat Columbus tegen veel lagere tarieven internet aan kan gaan bieden. Volgens telecom minister Maurice Adriaens is dit echter onmogelijk omdat Columbus Networks Curacao dezelfde tarieven moet betalen aan het moederbedrijf Columbus Networks als de andere aanbieders op het eiland. De minimum tarieven moeten er voor zorgen dat dit ook werkelijk het geval is.

Bron: Amigoe

Geen opmerkingen: