vrijdag 27 maart 2009

Twitter populair op Curacao

Terwijl wereldwijd het aantal gebruikers van Twitter de afgelopen maanden explosief steeg zien we ook op Curaçao een enorme toename van het aantal gebruikers van Twitter.

Twitter is een microblog dienst die het mogelijk maakt om in korte tekstberichten van 140 tekens informatie te delen met anderen. Veelal zijn het berichten over wat mensen bezig houdt, links, foto's en video's. Maar ook nieuws wordt veelvuldig via Twitter verspreid. Zo kwam Twitter zelf in het nieuws doordat de vliegtuigcrash op Schiphol als eerste door een Twitteraar zou zijn gemeld. Ook andere recente gebeurtenissen werden razendsnel via Twitter verspreid.

De kracht van Twitter zit 'm vooral in de hoge beschikbaarheid van de dienst via verschillende platforms. Zo is het beschikbaar via messenger-achtige programma's als Twhirl maar ook op mobiele telefoons, waardoor een Twitteraar eenvoudig nieuws wereldkundig kan maken, waar hij of zij zich ook bevindt. Naast genoemde toepassingen zijn er enorm veel programma's beschikbaar die functionaliteit toevoegen aan Twitter en het gebruik ervan tot een krachtige tool maken.

Ook Curacao Technology News heeft een Twitter account waarop het laatste technologie nieuws van Curacao te volgen is. Je kunt ons toevoegen via @curacaotechnews. Ook is er een Twitter nieuwsdienst welke het actuele nieuws van Curacao verspreid, deze is te vinden op @curacaonieuws.

Geen opmerkingen: