zondag 22 maart 2009

Car-IX live

De website van de Caribbean Internet Exchange (Car-IX) meldt dat de exchange eindelijk live gaat. Na nieuwe vertraging opgelopen te hebben wordt op 23 maart 2009 de opening verricht door telecom minister Maurice Adriaens.

De huidige deelnemers aan de internet exchange zijn Scarlet, Columbus networks Curacao, EOCG Wireless en Telbo. Bijzonder detail is toch wel dat UTS hier geen (nog) deel van uit lijkt te maken.

Door de Car-IX zou het lokale internet verkeer voortaan sneller afgehandeld moeten worden en zouden uiteindelijk de kosten van de verbindingen omlaag kunnen gaan. Vooralsnog wordt de Car-IX beheerd in Amsterdam door de mensen van de zeer succesvolle Amsterdam internet exchange. Over een aantal jaren zou het beheer overgedragen kunnen worden aan Curacao.

2 opmerkingen:

Tom zei

CAR-IX is live en dat is al merkbaar, de latency van Curacao naar Bonaire is al gedaald met 50 msec, was eerst 200 msec en nu dus 150 msec. (Via Scarlet en Telbo) Het begin is er. . . Gr Tom

Jaime Francisco zei

Hey Tom weet je zeker dat het verkeer via de CAR-IX verloopt en niet rechtstreeks van Scarlet naar Bonaire? Kan je een traceroute opsturen van jou kant naar Bonaire?

Groetjes,

Jaime