donderdag 15 januari 2009

Flighttracker ook voor Europa

Via de website flightstats.com was het altijd al mogelijk om actuele vluchtinformatie op te vragen van commerciele vluchten wereldwijd. Voor de US geldde dat de vluchten ook live via Google maps gevolgd konden worden op zowel de wereldkaart als satelietbeelden. Sindskort is dit ook mogelijk voor vluchten uit Europa.

Op onderstaande afbeelding is bijvoorbeeld de KLM vlucht naar Curacao te zien. Er kan naar wens ingezoomd worden op de kaart en alle bekende vluchtinformatie wordt getoond. Zoals de actuele vertrektijd en verwachtte aankomsttijd op bestemming, snelheid, hoogte etc. Ook kan er gekozen worden voor satelietbeelden of een combinatie van de kaart en sateliet.












Jammer is dat de positie informatie niet beschikbaar is zo gauw het vliegtuig zich boven de oceaan bevindt en de kaarten dan niet te bekijken zijn. Voor een vlucht naar Curacao zal dat dus helaas een groot deel van de tijd het geval zijn.

Op een aantal airlines na kunnen alle commerciele vluchten op deze manier worden gevolgd. De website geeft overigens nog veel meer actuele informatie van vliegvelden wereldwijd. Er kan bijvoorbeeld een overzicht worden opgevraagd van de actuele aankomst en vertrektijden van vliegveld Hato. Deze is dan altijd bijgewerkt met actuele gegevens, helaas meestal in tegenstelling tot de website van Hato zelf.

Geen opmerkingen: