dinsdag 9 december 2008

Bonbiba, het vervolg

Naar aanleiding van de eerdere publicatie over bonbiba.com is er inmiddels veel verbeterd aan de huizenportal.

Zo is het nu mogelijk om te zoeken in een specifieke wijk op het eiland en kan er doorgeklikt worden naar de gedetailleerde informatie van een woning op de site van de verkopend makelaar. Verder is er een sitemap toegevoegd en is het mogelijk contact op te nemen met Bonbiba.

"Momenteel wordt er hard gewerkt om alle makelaarssites van Curacao aan de crawler toe te voegen zodat er een completer overzicht ontstaat van het woningaanbod" aldus Jan Hendrik de Koningh van Bonbiba. Verder is het de bedoeling dat er nog dit jaar uitgebreid gaat worden met woningaanbod van Bonaire en daarna Aruba.

Bonbiba verzamelt het aanbod dus via een crawler (ook wel spider genoemd) en houdt zo automatisch het aanbod actueel. Momenteel wordt het aanbod bovendien handmatig gecontroleerd om dubbele en foutieve meldingen zoveel mogelijk te voorkomen.

De portal is dus hard op weg zich te ontwikkelen tot bruikbare woningportal voor de Nederlandse Antillen en Aruba, een ontwikkeling die hard nodig was in de chaos van makelaarssites op de eilanden. Doel is om eind 2008 het aanbod van nagenoeg alle makelaars op de portal te presenteren waarna het een erg bruikbaar middel is voor huizenzoekers op de eilanden en daar buiten, we blijven het volgen.

Geen opmerkingen: